Kvinnor och män läser bok vid poolkant
DIGITAL EXCELLENCE

Resultaten du vill ha skapas av människorna du älskar att arbeta med

KONTAKTA OSS

I digitaliseringens spår växer behoven av techkompetens inom alla delar av organisationen. ​Amendo Tech hjälper dig som ser möjligheter i en värld av omställning och framfart. Genom kompetens tar vi dagens affär vidare och skapar morgondagens.

 

Våra konsulter kan tech, de leder, analyserar, utvecklar och mycket mer. Vi förstår att ingen kan allt, men tillsammans med våra kunder och kollegor löser vi knutar och får fart där det sitter fast. Flexibla i vårt konsulterbjudande attraherar vi grymt skickliga människor som vill utvecklas och skapa tydliga resultat. Hos dig. Med dig. Tillsammans.

 

Exempel på roller vi tillsätter:

Agil Coach, Projektledare, Verksamhetsutvecklare, Förändringsledare

Produktägare, Business Analyst

DBA, Data Management, Data Warehouse Specialist

Business Intelligenceutvecklare, Data Analyst

Scrum Master, Kravanalytiker, Testledare

Systemutvecklare, Digitala Utvecklare, Effektiva Systemutvecklingsteam

Färgglatt tangentbord lutandes mot sneakers

Amendo Techs agila och kompetensbaserade rekryteringsprocess

Amendo Techs rekryteringsprocess är fullt digitalt utvecklad och vi arbetar kompetensbaserat för att säkerställa ett hållbart, objektivt och fördomsfritt urval som främjar inkludering och mångfald. Vår process är skalbar för att passa alla olika typer av behov och vi arbetar i nära partnerskap med dig som kund för att få en så grundlig förståelse för både möjligheter och utmaningar som möjligt.

 

Klicka på symbolerna nedan för att läsa mer om vår rekryteringsprocess olika urvalssteg.

Kravprofil

Med fokus på ert kompetensbehov skapar vi tillsammans en kravprofil. Förutom kompetens fångar vi upp både möjligheter och utmaningar i rollen. Vi tar en aktiv rådgivande roll och kravprofilen är vårt gemensamma styrdokument genom hela processen.

Kartläggning & search

Branscher och bolag där er kommande medarbetare kan finnas kartläggs. Annonstext formeras om vi kommit överens om annonsering. Vi nyttjar aktivt vårt nätverk och databaser för att hitta rätt kandidater.

Long list

Vi kontaktar och bearbetar en stor bas av kandidater med rätt profiler och säkerställer intresse samt presenterar tjänsten. Detta urval utgår alltid från kravprofilen.

Tester

Kandidaterna får genomföra både ett logiskt test och ett personlighetstester utifrån de behov som finns och våra rekommendationer. Vi använder oss av Alvalabs i våra processer.

Presentation short list

Utifrån ett första urval väljer vi ut de bäst lämpade kandidaterna och håller intervjuer med grund i samma frågor till alla kandidater för ett kompetensbaserat underlag som matchar er profil.

Kundintervju

Ni väljer ut de kandidater ni vill träffa för intervjuer. Vi tar hand om all administration och bokar möten samt håller en nära dialog med kandidaterna för att löpande stämma av intresse och svara på eventuella frågor.

Bakgrundskontroll

Vi gör alltid bakgrundskontroll och referenstagning med minst tre referenser.

Skulle ni önska en mer omfattande säkerhetskontroll har vi ett samarbete med externa säkerhetsbolag som erbjuder bakgrundskontroller på olika nivåer.

Avslut

Vi vill att ni och er nya medarbetare tillsammans ska gå i mål så smidigt som möjligt. Vi hjälper gärna till med avslut och kontrakt för att ge er och kandidaten bästa förutsättningar för en lyckad start!

Vi erbjuder även hjälp med press, kommunikation, preboarding och onboarding om önskemål finns.

Uppföljning

Efter genomförd rekrytering följer vi upp med rekryterande chef samt kandidat för att stämma av process och resultat levt upp till förväntningarna.

Kaffekoppar i cirkel på runt bord, Amendo Tech

Vi känner din nästa CTO. Hör av dig om du vill ta en kaffe och prata vidare.

Kontakta oss