Kille står mot rosa vägg
#amendotech

Release Manager på Bankomat – en spännande förändringsresa

Joakim Råshed har lång och gedigen bakgrund inom tech och IT. Idag är han konsult hos oss på Amendo Tech, och ute på ett uppdrag som Release Manager på Bankomat. Här delar han med sig av sina erfarenheter och upplevelser av att arbeta som konsult.

Joakims intresse och nyfikenhet för IT-branschen väcktes redan under gymnasietiden. Genomgående i hans gedigna karriär har därefter varit IT, med axlade roller som bland annat IT-ansvarig och Change Manager. Idag är han ute på ett uppdrag som Release Manager på Bankomat via oss på Amendo Tech. En bred roll med fokus på leveransprocessen.

 

– Efter en snabb och smidig rekryteringsprocess gick jag in i rollen som Release Manager i mars 2022. Att samordna IT-leveranser är i fokus för min tjänst, att driva igenom olika projekt och ärenden. Samtidigt arbetar jag brett och har möjligheten att vara med och bidra med mina kunskaper och erfarenheter även inom change management, säger Joakim Råshed.

 

Att vara med och driva förbättringsarbeten menar Joakim är det roligaste i rollen.

 

– Jag har en stor nyfikenhet för och ett gediget intresse för att vara med och göra skillnad. I samtal med mina kollegor på Bankomat undersöker jag möjliga förbättrings- och förändringsarbeten. Det är något jag tycker är särskilt roligt och spännande!

 

Finansbranschen lockade

Att testa på och lära sig nya branscher är något som motiverar Joakim.

– Efter att på senare år ha verkat inom både ekonomi- och energibranschen lockade möjligheten att få en fot in i finansbranschen. Därför tvekade jag inte när jag kom över tjänsten som Release Manager på Bankomat. Jag ser det även som en fördel att gå via ett konsultföretag. Det gör det helt enkelt lättare att komma in i olika branscher, säger Joakim Råshed.

 

Ser ljust på framtiden

I dagens allt mer digitaliserade samhälle ställer sig många frågan rörandes kontanternas framtid. Användningen av kontanter har minskat – och kommer troligen att fortsätta minska. Samtidigt finns det ett lagkrav på att kontanter ska finnas att tillgå i vårt samhälle. Frågan lockade Joakim och han menar att det behöver finnas ett alternativ till det digitala för att säkra kontanternas framtid.

 

– Att vara med på denna förändringsresa var en av anledningarna till att jag sökte mig till rollen som Release Manager. Den är oviss ja, men jag tror snarare att vi står inför en utveckling än en avveckling. Jag ser absolut att det finns innovativa idéer och en framtid för automaterna, säger Joakim Råshed.

 

4 fördelar med att arbeta som konsult – Joakim berättar!

 

  • Snabbare tillgång till erfarenhet och kunskap.
  • Möjligheten att testa på olika branscher och företag.
  • Driva olika typer av projekt och ärenden.
  • Möjligheten att visa framfötterna och prestera på en hög nivå under en tidsbegränsad period.

 
 
Bankomat logotyp

Tech om vi fick snacka!

 

Kontakta oss så hör vi av oss så snart som möjligt.