Man sitter på trottoarkant
AKTUELLT

Executive search – så får du kandidaten du älskar att jobba med!

Genom executive search hjälper vi på Amendo Tech våra kunder att hitta sin nästa medarbetare eller konsult. Här delar vi med oss av fördelarna med executive search – och varför det är viktigt på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. 

Inom Amendo Tech tror vi att executive search är ett effektivt och nödvändigt verktyg för att matcha kundens kompetensbehov med en nyfiken och vass kandidat.

 

– Vi älskar detektivarbetet. Finns inte kandidaten i vårt nätverk idag så ser vi till att scanna marknaden, branscher och bolag för att hitta rätt kompetens på annat håll som lever upp till våra kunders förväntningar och behov. Vi ger oss inte förrän våra kunder har fått den bästa slutkandidaten, säger AnnSofie Bott, partner på Amendo Tech.

 

Fördelar med executive search

Dagens arbetsmarknad är inte bara svår att läsa av. Den präglas också av kompetensbrist inom flera områden – tech inte minst. Därför ser vi på Amendo Tech search som ett avgörande moment för att lyckas hitta rätt kandidat som löser och matchar kundens behov.

 

– Via annonsering får kandidaten möjlighet att läsa mer om det specifika jobbet och om kunden i stort. Men oftast krävs executive search för att hitta den vassaste kompetensen på marknaden. Genom executive search får våra kunder tillgång till vårt breda nätverk och når ut med sitt varumärke till fler kandidater än bara dem som nappat på en annons. Att bygga broar mellan kund och kandidat ser vi är viktigt på en marknad där behovet av techkompetens kommer fortsätta att öka, säger AnnSofie Bott.

Vikten av snabba processer och regelbunden återkoppling

Amendo Techs erbjudande består alltså av flera byggstenar: annonsen, tillgång till vårt upparbetade kandidatnätverk samt aktiv search av hela marknaden. På toppen av berget återfinns det agila arbetssättet.

 

– Eftersom tiden alltid är en viktig faktor i våra processer presenterar vi kandidater löpande. För vem vill inte fylla sitt kompetensbehov så snart som möjligt? Vi får då också möjligheten att ge kunden löpande feedback på såväl roll som erbjudande samt samlar kunskap om hur varumärkets uppfattas. En marknadsundersökning våra kunder oftast inte har resurser för att själva genomföra, säger AnnSofie Bott.

 

Sammanfattningsvis möjliggör executive search att nå ut till både passiva och aktiva kandidater och stärker kundens synlighet på den hårt konkurrensutsatta marknaden. På så sätt får våra kunder rätt hjälp med att hitta människor de älskar att jobba med. Det är Amendo Techs löfte – både idag och imorgon.

 

Är du i behov av executive search? Vi på Amendo Tech hjälper dig gärna att hitta din nästa medarbetare eller konsult. Hör av dig till oss så pratar vi vidare – hello@amendotech.se.