Kvinna dansar på strand i solnedgång
TRENDSPANING

Kandidaternas marknad – hur bör vi agera för att matcha kompetens med behov?

Kompetensbrist möter traditionella processer vilket gör det utmanande för både kandidater och organisationer som skriker efter förstärkning. Läget är skarpt. Det är nu vi behöver vara redo, på tå och hålla våra sinnen skärpta.

Digitaliseringens tidevarv och en ökad efterfrågan på kompetens har resulterat i ”kandidaternas marknad”. Ett uttryck som beskriver den aktuella och kritiska situationen på arbetsmarknaden. Men vad innebär det egentligen – och vilken betydelse har det för såväl kandidater och konsulter som för dig med rekryterings och/eller konsultbehov?

 

Behov + kompetens = lösning

För att lyckas matcha kompetens med behov behöver vi hitta nya sätt att navigera. Vi behöver släppa det traditionella och kasta oss ut i virvelvinden för att som kandidat, konsult och bolag hitta varandra och tillsammans möta framtiden för ett livskraftig näringsliv. Hur går du tillväga? Vi skickar med dig några värdefulla tips och råd:

 

  • Var ärlig när du prioriterar. Är det ganska viktigt, låt det vara. Är det viktigt eller kritiskt, kör bara kör.
  • Gör plats för viktigt och kritiskt i kalendern, i möten, i samtalet – i allt du möter i vardagen.
  • Var tydlig med vad som behövs, vem som behövs och varför samt vilka ramar som finns.
  • Sist men inte minst, fatta beslut – våga fatta beslut.

 

Vi på Amendo Tech ser att arbetsgivare som öppnar upp för dessa möjligheter har större chans att rekrytera. Samtidigt som vi ser att konsulter som är ärliga med vad de vill har större chans att hitta sitt drömuppdrag. Låt oss tillsammans mötas!

 

Låt oss prata vidare

Står du inför att hyra in kvalificerad techkompetens till din avdelning? Eller är du konsult och nyfiken på att bli en del av vårt nätverk? Då vill vi på Amendo Tech gärna komma i kontakt med dig. Hör av dig till oss så pratar vi vidare – hello@amendotech.se.