Kvinnor har möte runt bord.
INTERIM MANAGEMENT

Interim Management – 5 snabba med Amendo Tech!

Interim management är en flexibel och effektiv lösning vid plötsligt uppstått behov av kompetens på specialist- och ledarskapsnivå. En interim ledare kan med sin spetskompetens utveckla och effektivisera verksamheten från dag ett – och vara drivande i den digitala transformationen. Här tittar vi närmre på fördelarna med interim management och vad som kännetecknar en interim ledare.

1. A superfast learner

En interim ledare är van vid att snabbt sätta sig in i nya situationer och kan därför omgående komma igång och göra skillnad i organisationen. Att konstant hålla sig uppdaterad om techområdet och vilka effekter både nya och trogna tekniker kan skapa är a och o.

 

2. Check on skill level

Interima ledare har oftast en bred erfarenhet från liknande uppdrag och kan därför dra nytta av den kunskapen för att snabbt identifiera och lösa problem. Inom IT/tech är erfarenhet inom olika lösningar alltid ett plus oavsett om det är molnresor, systemlösningar, smarta integrationer, transformationskompetens eller digitaliseringsmöjligheter.

 

3. A flexible leader

Att ta in en interim ledare ger organisationen flexibilitet att anpassa sig till förändrade omständigheter. En interim ledare är på plats omgående och när behovet av ledarskap minskar kan de lika snabbt avsluta uppdraget.

4. Continued support when needed

Vid exempelvis ledarbyte eller andra förändringar i organisationen kan det vara viktigt att snabbt hitta en ersättare för att säkerställa kontinuitet. En interim ledare kan tillfälligt fylla den rollen medan rekryteringsprocessen pågår.

 

5. The specialist

När organisationen har ett specifikt behov, som exempelvis att affärsutveckla en ny produkt, implementera nya system, leda team genom en tuff resa eller förändra arbetsprocesser, kan en interim ledare med specialkunskap inom det området vara till stor hjälp.

 

Tech om vi kan lösa knutarna tillsammans!

Behöver du omgående kompetensförstärka din verksamhet med en erfaren ledare eller specialist? Vi hjälper dig att hitta interimskonsulter som förenklar, förbättrar och driver utvecklingen framåt inom din organisation. Hör av dig till oss så pratar vi vidare – hello@amendotech.se.

 

Läs mer om Amendo Techs erbjudande inom interim management här.