Människa hoppar i skymning.
AKTUELLT

Superkraften som löser julvilan och rustar er för 2024

Varmt tack till alla våra fantastiska kunder, konsulter, kandidater och vårt stora nätverk för ett händelserikt och bra 2023. Här skickar vi med en julhälsning – och önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Julen står för dörren och en välbehövlig vila därtill. När julstressen lagt sig tar många sig tid till reflektion och med det kommer tankar om både gårdagen och framtiden. Vi står alla inför ett nytt år som på många vis kommer att utmana oss både som individer och som ledare i våra respektive organisationer där vår förmåga att driva affären framåt ställs på sin spets. Med en, för många, vikande marknad ställs högre krav på att öka konkurrenskraften ännu mer än våra kollegor i branschen. Hur ska vi leda inte bara i förändring utan även i potentiell motgång? Hur skapar vi de allra bästa digitala förutsättningar för att nyttja vårt humankapital på bästa vis? Hur driver vi våra projekt och initiativ hela vägen in i mål trots motgångar?

 

Det är många ord som poppar upp när frågorna tätnar och vi har valt att stanna upp i ett av de vi brinner mest för – rätt kompetens. Vi vet nämligen att resultat skapas av människor du älskar att jobba med och att vikten av deras kompetens är större idag och imorgon än igår.

 

Interim management – en flexibel och effektiv lösning rätt i tiden

En interim ledare kan skapa skillnad från dag ett och vara den superkraft (eller dunderhonung) bolaget behöver för att få leverans och resultat redan från start.

 

– Passionen som kommer utifrån att med lång erfarenhet inom flera verksamheter få dela med sig och göra skillnad där kompetensen verkligen behövs är en drivkraft som inte bara gör att den interima ledaren levererar utan också smittar av sig på resten av organisationen. En stark motor med fler växlar att sätta in, säger AnnSofie Bott om sina egna erfarenheter i interima uppdrag.

 

Ett externt perspektiv samtidigt som man arbetar som en del av företaget är en fantastisk kombination. Den interima ledaren tillför insikter från andra företag och branscher samtidigt som hen arbetar inifrån organisationen och tar hänsyn till de behov och utmaningar man står inför.

 

– Fokuset är konstant. Som interim ledare kommer du in med ett tydligt mål, att få saker gjorda. Med en väl utrustad verktygslåda med erfarenheter från olika verksamheter och affärer, en förståelse för utmaningar och möjligheter, finns goda förutsättningar att lyckas. Resultaten överträffar ofta förväntan och blir bestående till stor del för att dörren öppnats till “det är möjligt-upplevelsen,” säger Hanna Dynesius med en stor mix av branscher i sitt eget konsultbagage.

 

Att ha mångsidig erfarenhet inom olika verksamheter, organisationer och affärer stärker interimarens kunskap och förståelse för era utmaningar och vikten av att effektivisera och leverera resultat. I praktiken innebär detta att all onödig eller icke-essentiell verksamhet kan läggas åt sidan. Den interima ledaren brinner ju för just det – att arbeta och få saker gjorda. Inte minst i tider av förändring. Ledare som faktiskt går igång på att lämna sin trygghetszon och har mod att möta upp mitt i både framgång och motgång.

Läs mer om Amendo Techs interimskonsulter och hur vi arbetar med interim management.

 

Tack för ett händelserikt 2023!

2023 har varit ett utmanande men händelserikt år. Vi har fått förtroendet att tillsätta våra fantastiska konsulter och interima ledare i en mängd olika specialistroller, både hos befintliga och nya kunder. Bland annat:

 

 •  IT-chef
 • Gruppchef Data & Engagement
 • Senior Data Arkitekt
 • Fullstackutvecklare C# samt Java
 • Techlead
 • Lösningsarkitekt
 • Informationssäkerhetsspecialist
 • Frontendutvecklare Rect samt Angular
 • Produktägare
 • Technincal Service Manager
 • Product Manager
 • Payment Specialist
 • Application Manager Business Intelligence samt ERP
 • Nätverksarkitekt CISCO
 • Data Warehouse Arkitekt & Business Intelligence utvecklare
 • System Manager

 

Vi har utifrån våra fantastiska kunders behov av stöd i det digitala landskapet träffat och intervjuat flera hundra kandidater och många av dem är idag hos våra kunder och gör skillnad, varje dag! Oavsett om de fick chansen till drömjobbet så är de alla nu en del av vårt nätverk – och finns som stöd i de processer som ligger framför oss och som bidrar till att vi lever med örat mot kandidaträlsen. Vi vill alltid bidra med kunskap om kandidatmarknaden i våra dialoger och de hjälper oss med detta. Tacksamheten är stor för alla dessa fina möten med människor som liksom vi brinner för framgångsrika transformationer.

 

Vi ser fram emot ett nytt spännande 2024 tillsammans med er. Men först vill vi önska er en härlig julledighet – och en riktigt god jul och ett gott nytt år.

 

Allt gott och med varma hälsningar,
AnnSofie och Hanna

 

I år skänker vi våra julklappspengar till Cancerfonden. Genom vår julgåva stödjer vi den livsviktiga cancerforskningen – och är med och räddar liv.